Oma Tarina

Personal Trainer ja ravintovalmentaja

Olen Tiina Ekman pitkän uran leikkaussalissa tehnyt sairaanhoitaja. Olen toiminut leikkaussalihoitajana vuodesta 2000. Urani aikana olen kiertänyt erilaisissa työpaikoissa niin yksityisissä kuin julkisissakin sairaaloissa. Pitkään samaa työtä tehtyäni halusin muunlaisia haasteita työhöni.

Kävin Avoimessa Yliopistossa opintoja ja kuvittelin hankkivani jonkin maisteritutkinnon. Halusin kuitenkin työn, jossa voisin yhdistää auttamisen haluni ja liikkumisen. Samalla haluaisin hyödyntää myös sairaanhoitajan kokemukseni.

Mietin mikä minua oikeasti kiinnostaisi. Jossain vaiheessa oivalsin, sen liittyvän liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin. Sen vuoksi opiskelin Personal Traineriksi ja Ravintovalmentajaksi. Kävin molemmat koulutukset Trainer4youlla.

Minulla on aina ollut luontainen halu auttaa muita. Tässäkin työssä se on vain hyvä asia. Valmennuksissani saan hyödynnettyä myös muuten vanhaa ammattiani. Se syventää ymmärrystäni asiakkaiden ongelmia kohtaan ja auttaa tiedostamaan paremmin oman osaamiseni rajat. Tiedän siis, koska sinun on syytä hakea apua esimerkiksi lääkäriltä, ravitsemusterapeutilta tai fysioterapeutilta.

Tässä työssä saan opetella asioita, jotka minua oikeasti kiinnostavat. Positiivista on myös se, että minun ei tarvitse tehdä istumatyötä. Olen nimittäin huomannut, että se ei sovi vartalolleni. Paikallaan oleminen ei ole minulle luontaista ja ajattelen, että liike on lääke. Liike toimii ainakin minulla lääkkeenä moneen vaivaan ja olen ihan hukassa, jos en pysty liikkumaan.

Et varmastikaan ole tietoinen kaikista terveyteesi vaikuttavista valinnoista. Useat terveyteesi vaikuttavat valinnat ovat tiedostamattomia tapoja, joita vain olet tottunut toistamaan päivästä toiseen. Tavat voivat tulla lapsuudesta asti. Useinkaan ne eivät ole kovinkaan tietoisesti tehtyjä. Olemme vain omaksuneet ne jossain vaiheessa elämäämme.

Valmennuksessa keskiössä on noiden valintojen miettiminen. Teemme päivittäin kymmeniä valintoja ravintoon ja liikuntaan liittyen. Valmennuksessa käymme läpi näitä tottumuksia. Yhdessä mietimme mitä uusia tapoja on syytä opetella tavoitteeseen päästäksemme. Itse olen käynyt läpi myös oman muutosprosessin. Siitä voit lukea lisää blogeistani.

Jalkani leikattiin lokakuussa 2017. Sairaslomalla minulla oli aikaa miettiä asioita ja suunnitella omaa liiketoimintaa. Tein päätöksen ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyys on aina tuntunut pelottavalta, mutta tämän työn tekemiseen se tuntui kuitenkin ainoalta järkevältä vaihtoehdolta.

Suurin intohimoni tässä työssäni on kestävyysurheilu ja ravintoon liittyvät asiat. Olen kiinnostunut painon hallinnasta ja terveellisestä syömisestä. Yleensäkin terveelliset elämäntavat kiinnostavat ja innostavat minua. Olenhan nähnyt sairaanhoitajan työssäni paljon huonosti voivia ihmisiä.

Olen omalla kohdallani huomannut, kuinka iso vaikutus esimerkiksi ruoalla on hyvinvointiin ja jaksamiseen. Ajattelen, että olemme jokainen tällä hetkellä omien valintojemme summa. Toki geeniperimälläkin on osansa, mutta sen taakse emme kuitenkaan voi piiloutua.

Jokainen meistä tekee kymmeniä ruokaan ja liikkumiseen liittyviä valintoja päivittäin. Nuo valinnat luovat sen mitä olemme. Sen vuoksi haluan valmentaa erityisesti elämäntapamuuttujia. Haluan opettaa myös sinua tekemään parempia valintoja arjessasi. 

Omien harrastusten myötä haluan valmentaa erityisesti kestävyysliikkujia, etenkin juoksusta kiinnostuneita kuntoilijoita. En koe itseäni pelkäksi kuntosali PT:ksi, vaikka sekin on tärkeä osa monipuolista harjoittelua. Näen kuitenkin, että lihaskuntoa voi ylläpitää myös muun tyyppisellä harjoittelulla. Pidän omalla Studiolla erilaisia pienryhmävalmennuksia, jossa lihaskuntotreeni tehdään kehonpainon ja pienvälineiden avulla.

Koulutus

 • Sairaanhoitaja
 • Kansanterveystieteen perusteet, Avoin Yliopisto
 • Hallintotieteen perusteet, Avoin Yliopisto
 • Puheviestintä ja esiintyminen, Avoin Yliopisto
 • Personal Trainer, Trainer4you
 • Ravintovalmentaja, Trainer4you
 • Triathlonvalmentaja, Triathlonliitto Taso 1 & 2
 • Pilates ohjaaja, PilatesHealth
 • Fascia Method ohjaaja, Prof Training Finland

Vatsaan liittyviä ongelmia

Minulla on ollut aina ongelmia oman vatsani kanssa. Sen vuoksi olen perehtynyt moneen vatsan toimintaan liittyvään asiaan hieman tarkemmin. Sinulla saattaa olla samanlaisia ongelmia ja voin varmasti auttaa sinua myös niiden kanssa.

Kerron niistä sinulle nettisivuillani blogien muodossa haasteitani ruokavalion suhteen. Alla on lista vaivoistani, joista löytyy kirjoituksia teksteistäni. Urheiluun liittyvistä vaivoista löytyy noista eri lajien teksteistä tarkemmin.

 • Paljon vatsakipuja & herkkävatsainen
 • Anemia ja raudanpuute
 • Urheiluun liittyen vatsavaivoja
 • Keliakia
 • Ärtymä paksusuoli
 • Crohnin tauti

Suhteestani liikuntaan

Olen aina liikkunut jonkin verran, mutta välillä hyvinkin kausiluonteisesti. Olen pelannut jalkapallo, salibandyä ja jonkin verran lentopalloa ym. pallopelejä. Olen kävellyt paljon ja käynyt erilaisissa jumpissa. Tampereella asuessani olen ollut varmaan jokaisen kuntokeskuksen asiakkaana jonkin aikaa. Raskausaikoina ainut liikunta, johon olen raskauden puolivälin jälkeen kyennyt, on ollut uinti, vesijuoksu ja kuntosalilla käynti

Juoksemisesta opin nauttimaan lasten ollessa pieniä, vaikken siitä ikinä ollutkaan erityisesti pitänyt. Jossain kohti juoksemisesta kuitenkin tuli minulle nautinto ja mahdollisuus saada tuulettua arjen haasteista.

Omia suosikki lajejani
– Juoksu
– Uinti
– Vesijuoksu
– Triathlon
– Pilates
– Jalkapallo
– Beach volley
– Kuntosaliharjoittelu
– Pilates
– Erilaiset ryhmäliikuntatunnit
– Laskettelu ja lumilautailu

Blogeista löydät tekstejä erilaisista kuntoilutapahtumista ja eri lajien alkutaipaleista elämäni varrelta.

Kuntoilullisia saavutuksia
– Olen juossut usean maratonin ja useita puolimaratonia

– Pirkan pyöräily on kuulunut monena kesänä ohjelmaan. Sen lisäksi olen ollut muissa pyöräily tapahtumissa, kuten Kallaveden ympäripyöräilyssä ja Turku touringissa.

– Triathlonissa olen tehnyt mm. yhden täyden matkan kisan ja useita puolimatkan kisoja. Sen lisäksi useita lyhyen matkan kisoja.