Sinun Valintasi Painonhallintaryhmä

 

Haluatko tehdä pysyvän elämäntapamuutoksen. Tämä ryhmä on sinulle, joka haluaa saada painon pudotettua pysyvästi. Ryhmässä saat tietoa ja tukea elämäntapamuutoksen tekemiseen. Kyseessä ei ole mikään pikadieetti tai ohjelma. Jos kaipaa sellaista, tämä ryhmä ei ole sinua varten. 

 

Olen Tiina Ekman ja haluan opettaa sinulle pysyvää painonhallintaa. Haluan opettaa sinua tekemään parempia valintoja arjessasi. Tämä on viimeinen Dieetti- ja treeniohjelma, joka sinun tulee ostaa.

 

Pysyvien muutosten avulla pysyvät tulokset

Pysyvässä painonhallinnassa on kyse pysyvien muutosten tekemisestä. Opettelemme uusia tapoja yhdessä kolmen kuukauden ajan. Se on hyvä alku, mutta matka tulee jatkumaan vielä ryhmän jälkeenkin.

 

Painon pudottaminen ei ole kiinni itsekurista vaan tavasta, jolla sen teet. Usean muutos kariutuu tähän. Halutaan tehdä muutos liian nopeasti ja keho protestoi vastaan. Kilot lähtevät niistä samoista syistä, kun ne ovat tulleetkin. Sen takia pitkäjänteisyys ja asian ymmärtäminen on olennaisin osa muutoksen tekemistä.

 

Uusien tapojen juurruttaminen omaan elämään kestää kuukausia. Senkin jälkeen esimerkiksi sairastuminen saattaa muuttaa tavat taas vanhaan. Tämän vuoksi pitkäaikainen tuki on usein tarpeen.

 

Tee pieniä muutoksia

Koko elämää ei pidä eikä tarvitse muuttaa. On vain löydettävä ne tavat, jotka ovat johtaneet painon nousuun. Usein tiedostat ne varmasti itsekin. Muutokset kannattaa miettiä siltä pohjalta, että niitä voi toteuttaa lopun elämän. Hyvää tässä on se, että pienet valinnat oikeissa asioissa riittää. Jo 3-5 muutosta riittää onnistuneeseen muutokseen, kun ne tehdään oikeissa asioissa.

 

Säännöllinen tekeminen

Moni jojoilee ruuan ja liikunnan kanssa. Ollaan erilaisilla dieeteillä, aloitetaan liikkuminen aina syksyllä ja tammikuussa. Muu aika tehdään mitä sattuu. Tähän yhdistetään vielä huono nukkuminen ja stressaava elämäntapa. Ei ihme, jos vaaka näyttää aina vain enemmän.

 

Terveellinen ja säännöllinen syöminen on kaiken jaksamisen perusta. Myös painonhallinnan. Painoa hallitaan oikeanlaisella syömisellä ei syömättömyydellä. Tämä on tärkeä ymmärtää. Dieetit laskevat painon hetkeksi, mutta tulokset eivät useinkaan kestä pitkään.

 

Ongelman on myös se, että tiukalla dieetillä myös lihasmassasi laskee. Kun alat dieetin jälkeen syömään normaalisti, saat takaisin lihasmassan lisäksi usein myös enemmän rasvaa kehoosi, kun ennen dieettiä. Tämä johtaa painon nousuun. Jokaisella dieetillä saat siis lisää rasvaa ja pahimmassa tapauksessa menetät lihasta. Lihaskatoahan tapahtuu joka tapauksessa 20 ikävuoden jälkeen, jos emme sitä aktiivisesti treenaa. Aika huono yhtälö.

 

Liikunta auttaa, mutta ei yksistään laihduta

Pitää sanoa myös muutama sana liikunnasta, kun sen myös mainitsin. Liikunnan avulla voimme kiinteyttää kehoa ja pudottaa muutaman kilon. Liikunnalla emme kuitenkaan voi laihduttaa kymmeniä kiloja. Se on hyvä tietää. Liikunta kyllä auttaa pitämään kilot kurissa. Kun liikumme, myös luontainen nälänsäätelymme toimii paremmin. Aktiivisuus lisää myös kulutusta eli senkin takia se on tärkeää.

 

Valitse laji, josta tykkäät. Silloin liikunnasta tulee säännöllistä. Älä aloita liian kovalla teholla ja liian usein, jos säännöllisestä liikkumisesta on kauan aikaa. Nämä ovat ehkä kaksi olennaisinta neuvoa liikunnan suhteen.

 

Nukkumalla teet parempia valintoja

Uni on terveydellemme erittäin tärkeää. Univajeisena teemme huonompia valintoja liikunnan ja ravinnon suhteen. Aineenvaihduntamme ei toimi myöskään optimaalisesti ja se on ainakin osasyy painon nousuun.

 

Minulla on ollut useita asiakkaita, joiden ravinto ja liikunta on ollut kunnossa. Suurin ongelma on ollut unen ja stressin kanssa. Kun he ovat saaneet ne kuntoon, on paino lähtenyt laskuun. Tämän vuoksi nämä asiat tulee laittaa myös kuntoon muutosta tehtäessä.

 

Tästä minulla on myös omakohtainen kokemus. Jalkani leikattiin muutama vuosi sitten. Jalkaani jäi hermovaurio ja yöunet menivät tosi huonoksi pitkäksi aikaa. Käyn säännöllisesti kehonkoostumusmittauksessa. Sieltä saan tietoa mm. viskeraalisesta eli sisäelinten ympärille kertyvästä rasvasta ja rasvaprosentista yleensä.

 

Kahden mittauksen välillä oli puoli vuotta. Tällä välillä nukuin huonosti. Paino pysyi samana, mutta viskeraalisen rasvan osuus kasvoi merkittävästi. Myös kehonkoostumus meni olennaisesti huonompaan suuntaan. Lihasmassa laski ja rasvaprosentti nousi. Kun nukkuminen jatkui pidempään huonona stressiin yhdistettynä, myös paino alkoi nousta. Toki näitä asioita olen lukenut paljon myös kirjallisuudesta, mutta omat kokemukset vahvistavat tiedot oikeaksi.

 

Kokonaisuus kuntoon

Elämäntapamuutoksessa pitää siis saada koko kokonaisuus kuntoon. Toki meillä jokaisella on oma historiansa ja onneksi meillä monella on moni asia jo valmiiksi kunnossa. Välillä tarvitsee ulkopuolisen ihmisen, jonka kanssa omaa kokonaisuutta arvioi. Sokeudumme helposti omille valinnoillemme ja toinen näkee ne paremmin.

 

Moni kuitenkin tietää paljon näistä asioista, mutta niiden siirtäminen omaan elämään ei aina onnistu. Tässä voin auttaa sinua. Moni kaipaa myös tukea ja kannustusta. Sitä tulet ryhmästä myös saamaan. Tule ryhmään, jos tämä on sinulle hetki muuttaa elämäsi suunta. Tarvitset muutoksen tekemiseen voimavaroja ja aikaa. Sen vuoksi kannattaa valita sopiva hetki muutoksen tekemiseen.

 

Stressi lihottaa 

Stressi vaikeuttaa painonhallintaa. Usein stressaantuneena myös nipistämme nukkumisesta ja se vaikeuttaa painonhallintaa. Pitkittynyt stressi lisää kortisolitasoja elimistössämme ja vaikeuttaa painon putoamista.

Kortisoli vaikuttaa meidän kehon nälkähormoneiden toimintaan. Se sekoittaa noiden nälänsäätelyhormoneiden toiminnan ja siitä johtuen emme tule kylläiseksi samalla tavalla. Kortisolin takia emme siis tule samalla lailla kylläiseksi ja syömme enemmän.

 

Tee loppuelämäsi paras päätös ja ilmoittaudu ryhmään nyt. Aloitetaan yhdessä uusien parempien valintojen tekeminen❤️

Kurssin tiedot:

- Kurssi kestää 60 minuuttia
- Kurssi pidetään sunnuntaisin klo 17.00-18.00
- Aloitamme kurssin 28.1.2024
- Kurssin kesto 16 viikkoa
- Kurssin hinta 98€/kk
- Voit osallistua myös etänä zoomin kautta.
- Paikka Studio Balance Insinöörinkatu 30 toinen kerros, Hervanta Tampere
 
 
VARAA PAIKKASI KURSSILLE TÄSTÄ

 

Kurssin tarkempi sisältö:

Kurssi kestää 16 viikkoa. Jokainen kurssikerta kestää  tunnin. Joka toinen kerta on liikuntakerta. Liikuntamuoto sovitaan kurssilaisten kesken. Liikunta on ensimmäisillä kerroilla kävelyä ja lihaskuntoharjoittelua kehon painolla.

 

Kurssin lisäksi jokaisella kerralla on jokin tehtävä, joka tukee muutoksen tekemistä. Tehtävä on sinua varten ja teet sen itseäsi varten. Se ei vaadi mitään tuntien tekemistä. Ennemminkin tarkoitus on herättää ajatuksia.

 

Tarkemmat luentojen sisältöjen otsikot:

 

  1. Tavoite ja yleistä painon hallinnasta
  2. Ruokavalion koostaminen
  3. Energiatasapaino
  4. Liikunta ja painon hallinta
  5. Ruuan laatu 
  6. Intuitiivinen syöminen
  7. Stressi ja uni
  8. Istuminen ja arkiaktiivisuus

 

Edellä oleva lista on siis lista noista otsikoista eri viikkojen sisällöistä. Toki noiden otsikoiden alle mahtuu paljon muitakin asioita. Erityisesti alussa tavoitteen tekeminen on tärkeässä roolissa. Ilman sitä, et tee oikeita asioita.

 

Joka toinen viikko on liikuntakerta. Niiden sisältö sovitaan kurssilaisten kesken. Niiden kertojen tarkoituksena on löytää jokaiselle jokin mielekäs tapa liikkua. Pari ensimmäistä kertaa kävelemme ja teemme lihaskuntoharjoituksen. Muut kerrat ja niiden sisältö sovitaan erikseen ryhmän sisällä.

Palautetta edellisistä kursseista:

"Hyvinvointiin ja terveellisiin elämäntapoihin keskittyvä kokonaisuus. Opin tekemään parempia valintoja ravinnon suhteen."

"Opin antamaan itselleni aikaa. Se on auttanut arjessa jaksamiseen ja nukkumiseen. Sitä kautta olen tehnyt parempia valintoja ruokailuissa."

"Monipuolinen kokonaisuus. Sain paljon tietoa. Hyviä vinkkejä ja neuvoja😊."

"Sain pudotettua painoa - 7kg ryhmän aikana😊."

"Opin syömään säännöllisesti ja työmatkaliikunnasta tuli säännöllistä. Paino myös laski👍."

"Monet kuurit kokeilleena tämä oli viimeinen mahdollisuus saada paino kuriin. Opin syömään säännöllisesti ja hallitsemaan tunnesyömistä. Olen nyt tyytyväisempi itseeni ja paino on laskenut😀."

"Kokonaisvaltaista valmennusta hyvinvointiin. Sain painon pudotuksen myötä lopetettua verenpainelääkkeeni🙏."

"Opin syömään säännöllisesti. Liikunta on tullut säännölliseksi ja monipuolisemmaksi. Painon putoamisen lisäksi vyötärön ympärys on pienentynyt."

"Hyvä ja tarpeellinen kaikille. Olen oppinut liikkumaan enemmän. Jaksan paremmin ja paino on tippunut. Kiitos🙏 Olen erittäin tyytyväinen."

"Kurssi sopi minulle. Arvostin sitä, että korostettiin arkirutiinien muuttamista. Paljon uusia konkreettisia asioita painon hallintaan."

" Rehellistä ja tavalliselle ihmiselle sopivia neuvoja. Neuvoista on ollut helppo ottaa kiinni ja noudattaa niitä."

"Oli kiva keskustella asioista hyvässä ryhmässä👍. Sain vertaistukea muilta."

"Sain mahdollisuuden kokeilla pilatesta. En olisi muuten osallistunut tunnille ensimmäistä kertaa😊."

 

Valmentaja Tiina Ekman

Tiina on kestävyysliikuntaan ja elämäntapamuutoksiin erikoistunut PT. Hän on pitänyt useita painonhallintaryhmiä  usean vuoden ajan. Sen lisäksi hän on valmentanut henkilökohtaisesti useita elämäntapamuuttujia ja kestävyys liikkujia.

 

Tiina haluaa auttaa ihmisiä tekemään parempia valintoja ravinnon ja liikunnan suhteen. Olen nähnyt paljon huonosti voivia ihmisiä yli 20 vuoden sairaanhoitajaurani aikana. Haluan tehdä töitä hyvinvoinnin eteen ja saada ihmiset voimaan paremmin. Voin auttaa myös sinua muuttamaan elämäsi suunnan😊

 

Sinun henkilökohtainen valmentajasi -Tiina Ekman

 

Koulutus:

🌸 Personal Trainer

🌸 Ravintovalmentaja

🌸 Sairaanhoitaja AMK & Lähihoitaja

🌸 Pilates ohjaaja

🌸 Fascia Method ohjaaja

🌸 Triathlon valmentaja

🌸 Avoimessa yliopistossa hän on opiskellut mm. hallintotiedettä ja kansanterveystiedettä

Kiinnostuitko, mutta kaipaat vielä lisätietoa? Kysyy lisää alla olevan linkin kautta ja varaa paikkasi nyt😊

Muutetaan yhdessä sinunkin elämäsi suunta. Opetan sinulle parempia valintoja ravinnon ja liikunnan suhteen. Sen vuoksi yritykseni nimi on sinun valintasi🤔

 

Opetellaan tekemään parempia valintoja yhdessä😊

T. Tiina Ekman

Sinun henkilökohtainen valmentajasi

VARAA PAIKKASI KURSSILLE TÄSTÄ