Twerk with chair

-Pakarat ja lantio liikkeelle tuoli Twerk kurssilla

 

Positiivista energiaa arkeen ja kehoon liikettä. Tanssista saat uuden energisoivan harrastuksen, joka piristää arkeasi varmasti. Tällä kurssilla pääset tutustumaan twerkin perus tekniikkaan ja harjoittelemaan menevän koreografian. Tuoli twerk tarjoaa hieman helpotusta liikkeiden tekemiseen ja sen avulla opetellaan monien liikkeiden tekniikkaa.
 
Twerkin avulla saat liikettä selkään ja lantion alueelle. Studion yrittäjä Tiina on osallistunut kurssille myös. Hänen kokemuksensa Pian kurssita:
" Sain liikettä omaan jäykkään lantiooni. Tanssi myös helpotti selkävaivojani. Tunnilta sain siihen toisenlaista liikettä. Minulla on siis leikattu selkä ja välilevyn pullistumia. Juoksen ja pyöräilen myös paljon. Tämä ja ajoittainen kipu myös jäykistää lantion aluetta ja kiristää erityisesti myös etureisiä. Ne ja lonkan koukistajat ovat kireät. Tanssi auttoi parantamaan myös liikkuvuuttani.
- Tiina Ekman Studio Balancen pilates ohjaaja ja PT
 
 
Mitä on Twerk?
Twerk pohjautuu erilaisiin alavartalopainotteisiin liikkeisiin, joilla saadaan pakarat ja lantio liikkeelle. Lisänä usein käytetään koreografioissa mausteita useista muista tanssilajeista tai akrobatiaa. Kurssille suositellaan ottamaan housut/shortsit jotka ovat mukavat päällä. Ei liian tiukkoja housuja jotta erilaiset poppaukset ja sheikkaukset onnistuvat. Polvisuojat tai säärystimet polvien suojaksi lattialiikkeitä ajatellen. 
 
Twerkin juuret löytyvät erilaisissa afroamerikkalaisissa ja afrikkalaisissa tansseissa, kuten esimerkiksi mapoukassa. Eri tanssityylit ovat heimojen ja kulttuurien välillä sekoittuneet eikä twerkin juuria voida liittää vain pelkästään yhden alueen tansseihin. Twerk-käsitettä on alettu käyttää 80-luvun lopulla mm. New Orleansin bounce-hiphop-suuntauksen yhteydessä.
 
Mitä on Twerk with Chair?
Twerk with your chair! on tanssi,  jossa on sensuellia asennetta ja monipuolista tuolin käyttöä twerkin parissa. Tuolin kanssa saat uuden ulottuvuuden liikkeisiin. Tuoli toimii luotettava tanssiparina ja antaa tukea useisiin liikkeisiin. Tunnilla pidetään hauskaa ja harjoitellaan rennolla otteella ilman turhia paineita. 
 
Tunnin rakenne:
🌸Alkulämmittely, 
🌺Twerk tekniikkaa tuolin kanssa
🌸Lopuksi yhdistelemme tempuista ja muista harjoituksista Chair Twerk koreografian
🌺Loppuun kehonhuolto
🌸Kesto yhteensä 60 min.
🌺 Kurssi kestää 4 kertaa ja sen aikana opetellaan helppo koreografia
 
Huomioitavaa:
Tunti sisältää siis muutakin, kuin pelkkää tanssia. Se sopii kaiken tasoisille liikkujille. Tunnilla saat myös vaihtoehtoisia liikkeitä, jos et pysty tekemään kaikkea. Tule siis rohkeasti mukaan kurssille.
LINKKI TIINAN NÄYTTEESEEN YHDESTÄ KOREOGRAFIASTA -USKALLAT SIIS TULLA MUKAAN TÄMÄN KATSOTTUASI🤭

Kurssin tiedot:

- Kurssi alkaa keskiviikkona 15.5.2024 klo 18.30-19.30
- Kurssi kestää 4x
- Kurssimaksu on 69e (kortilla)
- Maksuvälineenä käy myös Smartum, EazyBreak, Edenred tai e-passi
- Kurssille on pienryhmä, johon otetaan maksimissaan 10 oppilasta
 
 
Tutustu kurssin ohjaajaan ja palveluihin lisää tästä: https://www.piagrina.fi
 
VARAA PAIKKASI KURSSILLE TÄSTÄ

Ohjaaja Piia aka Piagrina

Piia aka Piagrina on tanssija-akrobaatti, tanssinohjaaja sekä tulitaiteilija. Hän innostui muiden lajien innoittamana twerkkauksesta, kun laji rantautui Suomeen. Tätä ennen hän on pitkään ollut reggaetton, street ja show lajien parissa. Piian tunnilla on rohkaiseva ja positiivinen ilmapiiri. Ihastut hänen perusteelliseen tyyliinsä ohjata varmasti.

 

Piian koulutus:

  • Tanssilinja, Etelä-pohjamaan Opisto
  • Tanssipedagogiikka, Avoin Yliopisto
  • Näyttelijätyön opinnot, Suomen Teatteriopisto
  • Useita tanssiin liittyviä kursseja ja koulutuksia Suomessa ja Amerikassa

 

Palautetta ohjauksista:

"Ihanan perusteellinen ja kärsivällinen opettaja. Ei haitannut yhtään, vaikkei osannutkaan. Ilmapiiri oli positiivinen ja kannustava. Meillä oli super hauskaa😊👍"

"Tykkäsin tosi paljon opetuksesta! Ohjaaja haastoi ylittämään itsensä, muttei vaatinut liikaa. Sopi siis hyvin myös aloittelijoille. Tunnilla oli tosi mukavaa😊 Kiitos!"